Persbericht

15-03-2017

Amsterdam, 8 maart 2017

BROOS THEATERSTUK OVER OUDERENMISHANDELING

Volgens schatting worden jaarlijks 200.000 ouderen boven de 65 jaar mishandeld. Onder ouderenmishandeling valt bijvoorbeeld lichamelijke en psychische mishandeling, verwaarlozing en financiële uitbuiting. Toch blijft dit een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland organiseert in samenwerking met theatergroep DRANG een theaterstuk over ouderenmishandeling. In het toneelstuk met de titel BROOS komen diverse thema’s rondom dit onderwerp aan de orde. Het doel is om inwoners van de gemeenten in Amsterdam-Amstelland, maar ook professionals bewust te maken van de problemen rondom dit thema.

Voorstellingen
Na de reeks succesvolle voorstellingen in de regio Haaglanden komt Theatergroep DRANG nu met BROOS naar Amsterdam, Amstelveen en Diemen. De reacties uit het publiek waren steevast positief. Naast medeleven, verontwaardiging en zelfs boosheid werd er ook veel gelachen. Juist humor geeft lucht aan de voorstelling. Het theaterstuk is een andere manier om het onderwerp ouderenmishandeling te behandelen dan het bespreken van een casus.

De eerste voorstelling vindt plaats op 20 maart in het Zonnehuis in Noord, 27 maart Het Sieraad in West, 28 maart Tropeninstituut in Oost, 4 april Centrum Noorddam in Amstelveen en op 14 april Theater de Omval in Diemen. De voorstelling is voor iedereen: ouderen, mantelzorgers, buren, familieleden, theaterliefhebbers, hulp- en zorgverleners en studenten van zorgopleidingen.
De toegang is gratis. Voor meer informatie kijk op de website www.020veiligthuis.nl

Wat doe je bij een vermoeden van mishandeling?
Wanneer het vermoeden bestaat dat een oudere wordt mishandeld of dat een verzorgende misbruik van een oudere maakt, dan kan men 24 uur per dag (gratis) bellen met Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland, 0800 – 2000. Dit advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling is er voor iedereen, dus ook voor ouderen.

Noot voor redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie over ouderenmishandeling en het theaterstuk BROOS, kunt u contact opnemen met Danielle Klinkert, communicatieadviseur Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland, telefoon 06 12374058 of kijk op www.020veiligthuis.nl.

logo voor document