Contact met Veilig Thuis

Veilig Thuis is altijd bereikbaar op het gratis nummer 0800–2000. Zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Veilig Thuis in mijn buurt

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Wanneer u belt met het landelijke telefoonnummer 0800 – 2000 (gratis) wordt u gevraagd uw woonplaats in te spreken of de woonplaats van de persoon waarvoor u belt. Daarna wordt u direct doorverbonden met Veilig Thuis in uw regio. Noemt u bijvoorbeeld de plaatsnaam “Amstelveen”, dan wordt u doorverbonden met een van de medewerkers van Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland.

Wat gebeurt er als u belt

Of u nu belt voor uzelf of een anders, als pleger of slachtoffer, voor advies of voor hulp, u krijg altijd een medewerker aan de lijn die goed naar uw verhaal luistert. Deze medewerker zet uw verhaal op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt de medewerker samen met u of er professionele hulp nodig is en welke hulp dan het beste is.

Vermoeden

Soms hebben mensen alleen een vermoeden van geweld of mishandeling. Dan overlegt de medewerker met de beller wat die zou kunnen doen om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie. Vragen de omstandigheden om direct ingrijpen, dan onderneemt Veilig Thuis direct stappen. Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland is een telefoondienst, maar heeft ook een interventieteam dat dag en nacht beschikbaar is en dat bij crises een eind maakt aan de onveilige situatie.

Wilt u advies of heeft u hulp nodig voor een ander en/of uzelf?
Bel dan gratis het landelijke nummer van Veilig Thuis 0800-2000 (24 uur per dag, 7 dagen per week).
Bij nood bel 112.