Veilig Thuis, ook voor jou!

Voel je je thuis onveilig?

Voel je je thuis onveilig, omdat je ouders of verzorgers vaak heftige ruzie hebben waarbij geweld wordt gebruikt? Of wordt een van hen wel eens zo boos op jou dat ze je pijn doen? Dan is het goed dat je hulp gaat zoeken. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe beter.

Met iemand praten

Het is goed om er met iemand over te praten. Kies iemand die jij vertrouwt. Dit kan je oom of tante zijn, je opa of oma, de buurman of buurvrouw of iemand op school. Maar je kunt ook met iemand praten die je nog helemaal niet kent, bijvoorbeeld:

Noodnummer: 112
Dit nummer kun je bellen als je in nood bent. Als je vertelt wat er aan de hand is, helpt de politie je verder.

Veilig Thuis: 0800 2000
Als je wilt dat er iemand naar jou luistert, dan kun je bellen met Veilig Thuis. Dit nummer is gratis en 24 uur per dag te bereiken. Als je het vervelend vindt om je naam te zeggen, hoef je dat niet te doen.

Kindertelefoon: 0800 – 0432
Als je wilt dat er iemand naar jou luistert, kun je ook bellen met een vrijwilliger van de Kindertelefoon die minimaal 18 jaar oud is. Dit nummer is iedere dag van 14.00 tot 20.00 uur te bereiken. Je kunt ook chatten met de Kindertelefoon: www.kindertelefoon.nl/chat. Door-de-weeks kun je chatten van 11.00 tot 20.00 uur. In het weekend kun je chatten van 14.00 uur tot 20.00 uur. Als er niemand is, zie je geen chatbutton.

Dit kun je doen!

  • Praat erover met iemand van jouw leeftijd
  • Praat erover met een volwassene
  • Bel of chat met de Kindertelefoon:
    0800-0432 (jonger dan 18 jaar)
  • Bel of chat met Veilig Thuis: 0800-2000 (rechts onderaan pagina, chat met Veilig Thuis)
  • Chat met jouwggd.nl
  • Directe nood? Neem contact op met de politie bel: 112


Praat erover met iemand van jouw leeftijd of een volwassene

Bel met Veilig Thuis

Bel of chat met de Kindertelefoon