Het gaat thuis niet goed

Iedereen is natuurlijk wel eens kwaad. Maar als iemand binnen het gezin of de familie de woede met geweld afreageert op een partner, een kind, een vriend(in), ouders of een huisdier is er echt een probleem. Dan is het goed om om hulp te vragen. Hoe eerder u steun krijgt, hoe beter. U kunt altijd bellen om advies of voor directe hulp, daar hoeft u zich nooit, maar dan ook nooit voor te schamen.

Er is hulp voor u

U staat er niet alleen voor: er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen. Er zijn instanties die u kunnen helpen en ook in uw omgeving zijn er mensen die u willen helpen.

Directe nood? Bel 112

Bij directe nood, bel 112. Dit is het landelijke alarmnummer, alleen bedoeld voor noodgevallen. Als u vertelt wat er aan de hand is, helpt de politie u verder. De politie is opgeleid om met huiselijk geweld en kindermishandeling om te gaan.

Geen directe nood?

Dit kunt u doen:

Praat erover met iemand die u vertrouwt
Heeft u te maken met geweld in uw relatie of tegenover een kind in uw gezin? Heeft u misschien te maken met dreiging van geweld? Blijf er niet mee rondlopen!

Praten met een goede vriend, een familielid of een buurman of –vrouw is een belangrijke eerste stap. Vaak zijn er meer mensen die u willen helpen dan u denkt. U kunt uw hart luchten en vragen of deze persoon met u meegaat naar een hulpinstantie.

Neem contact op met Veilig Thuis
Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit kan anoniem. U kunt uw verhaal vertellen, vragen stellen en advies vragen. Ook zoekt de medewerker samen met u welke professionele hulp nodig is.
Veilig Thuis is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 0800-2000, op alle dagen in de week.