Het gaat thuis niet goed

Gaat het bij jou thuis niet goed en wil je daar wat aan doen? Heel goed dat je hulp gaat zoeken. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe beter.

Geen directe nood?

Praat met iemand. Ook als er mensen zijn die zeggen dat je er niet over mag praten. Het is juist goed om erover te praten. Zo kun je samen een stap zetten naar een oplossing, hoe eng dat soms ook is.

Praat erover

Wat wil je het liefste doen:

Praten met iemand van mijn leeftijd
Vind je het eng om met een volwassene te praten? Praat dan eerst met iemand van je eigen leeftijd die je vertrouwt, bijvoorbeeld met een vriend, een buurmeisje of een klasgenoot. Vraag of hij of zij je wilt helpen om te praten met bijvoorbeeld een leraar op school of met de Kindertelefoon.

Praten met een volwassene
Ook al zeggen je ouders (of je pleegouders, verzorgers of andere volwassenen) dat je er niet over moet praten: het is echt heel belangrijk dat je dat toch doet! Je kunt het bijvoorbeeld eerst vertellen aan een leraar of lerares: die kan voor jou de hulp zoeken die je nodig hebt.

Chatten of bellen met de Kindertelefoon
Je kunt ook bellen of chatten met de Kindertelefoon. Als je het vervelend vindt om je naam te zeggen, hoef je dat niet te doen. Je kunt je verhaal vertellen, vragen stellen en advies vragen. Dit kan op het forum, via de chat of via de telefoon.
De Kindertelefoon is bereikbaar via: Kindertelefoon

Bellen met Veilig Thuis
Je kunt ook bellen met Veilig Thuis. Als je het vervelend vindt om je naam te zeggen, hoef je dat niet te doen. Je kunt je verhaal vertellen, vragen stellen of advies vragen. De medewerker zoekt dan samen met jou welke hulp voor jou het beste is. Veilig Thuis kun je 24 uur per dag bellen op 0800-2000.Praat erover met iemand van jouw leeftijd of een volwassene

Bel met Veilig Thuis

Bel of chat met de Kindertelefoon