Nieuws Jeugdbescherming Regio Amsterdam

03-03-2017

Van afkorting JBRA naar Jeugdbescherming
Veel mensen hebben het bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam over JBRA. Dat is handig zo’n afkorting in jeugdzorgland waar vele afkortingen zijn, maar het zegt niet echt gelijk iets over waar de organisatie voor staat. Daarom is besloten de afkorting JBRA niet meer te gebruiken: de organisatienaam blijft Jeugdbescherming Regio Amsterdam, maar de verkorte versie is Jeugdbescherming. Deze verkorte versie wordt doorgevoerd in de website en emailadressen. Lees meer.

Training kind en vechtscheiding voor professionals in de jeugdzorg

De enorme gevolgen van vechtscheidingen voor kinderen zijn de laatste tijd (terecht) in het nieuws. Een vechtscheiding is namelijk altijd schadelijk voor betrokken kinderen. Professionals die hiermee te maken krijgen en een taak hebben om de veiligheid van kinderen te bewerkstelligen, kunnen terecht voor een vechtscheidingstraining bij de Jeugdbescherming Akademie. Deelnemers krijgen in de training zowel de theoretische handvatten als de praktische gespreksvaardigheden aangeboden. Lees meer.

Bied werkstress het hoofd met mindfulness

Het afgelopen jaar is er bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam veel aandacht besteed aan de vitaliteit van de medewerkers. Het werk, hoewel mooi en belangrijk, is ook heftig en vraagt veel van een werknemers Een van de acties om vitaliteit te vergroten was een interne training Mindfulness.
Mindfulness is een krachtige manier om de uitdagingen in het werk, de dynamiek van alledag en werkstress het hoofd te bieden. Via eenvoudige oefeningen die je ook in het dagelijkse leven kunt toepassen, worden deelnemers zich bewust van de eigen gedachten en patronen, waardoor er meer rust in het hoofd wordt ervaren en mensen vanuit een scherpere focus en concentratie het werk kunnen doen. De Jeugdbescherming Akademie biedt de training binnenkort aan voor externen. Houd de website van Jeugdbescherming Regio Amsterdam in de gaten.

jeugdbescherming