Bijeenkomst: Samen Sterker tegen Psychische Mishandeling - 15 december

29-11-2021

Psychische mishandeling is de meest voorkomende vorm van huiselijk geweld in Nederland. Bijna driekwart miljoen Nederlanders vanaf 16 jaar en 1 op de 5 jongeren heeft er in een of andere vorm mee te maken. Dit brengt ontzettend veel onzichtbaar leed met zich mee. Want psychische mishandeling is vaak niet zichtbaar en wordt niet altijd (h)erkend. Ook weten nog te weinig mensen wat je kunt doen en waar je terecht kunt voor advies en hulp.
Als overheid en als samenleving mogen we ons hier niet bij neerleggen. De gemeente maakt daarom werk van het terugdringen van psychische mishandeling. Dit doen we graag samen met de mensen die voor en met Amsterdammers werken in de jeugdzorg, zorg, onderwijs, GGZ en welzijn. Daarom organiseren we op 15 december aanstaande een bijeenkomst speciaal voor jullie.

Woensdag 15 december 19.00 – 20.30 uur
online vanuit de Balie Amsterdam

Programma

Tijdens de bijeenkomst geeft Tako Engelfriet van Stichting ‘Het Verdwenen Zelf’ een korte lezing over wat psychische mishandeling is en hoe je het kunt herkennen. In het aansluitende panelgesprek gaan een ervaringsdeskundige, een onderzoeker en mensen uit de formele en informele zorg met elkaar en jullie in gesprek over dit belangrijke onderwerp. Zo worden we samen sterker tegen psychische mishandeling.

Aanmelden

We nodigen je van harte uit om deze interactieve online bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvang je kort voor de bijeenkomst de link naar de bijeenkomst. Het programma van de bijeenkomst vind je hier.
Meer informatie of vragen?

Neem dan contact op met Sandra Holwijn – Menzo via s.menzo@amsterdam.nl.

Samen Sterker tegen Psychische Mishandeling

Klik hier op de uitnodiging

Klik hier voor het programma.